domingo, 13 de abril de 2014

Nikkei. 
Recopilació de comentaris darrer mes 
15/03: “des del 24 de gener va entrar en un canal lateral ampli entre els 15339 i els 14064... qualsevol trencament a l’alça o a la baixa provocaria la definició de la tendència...per la resta de l’any...les probabilitats més altes són les de la ruptura per la part baixa però existeix encara una probabilitat força alta del manteniment del canal lateral.”
22/03: “ha rebotat dos dies d’aquesta setmana en els 14064 si els trenqués podria propiciar caigudes importants...la probabilitat de baixades siguin molt altes”.
29/03: “El suport dels 14064 s’ha allunyat...les probabilitats de pujades guanyin però els setmanals continuen anticipant caigudes. La tendència, probabilísticament parlant, a mitjà termini, és a la baixa.”
5/04: “Les probabilitats en el diari ens engresquen a la compra, mentre que en el setmanal la situació no és definitòria...forces mesos en un rang lateral...el suport a 14064 hagi estat varis cops provat. Pot ser bon moment per entrar però amb l’stop en el valor mencionat (no oblidem l’àvia prudència).”
13/04/2014: Alguns indicadors diaris (estocàstics i RSI’s) juntament amb la anàlisis de veles ens portarien a afirmar que es moment d’entrar però els MACD’s, tant diaris, setmanals com mensuals ens indiquen el contrari. Ens decantem per aquests segons, més fiables pel peti inversor i menys susceptibles a manipulació. Si més no, no podem recomanar entrar fins que no canviï molt el sentiment de fons. 
En general respecte els índexs d’Estats Units i de Japó els dies 22 i 29 de març dèiem: “Els dos escenaris a llarg termini fan pensar, en la situació a dia d’avui, que s’ha esgotat la línia ascendent del S&P500 iniciada el març de 2009 i la del Nikkei a novembre de 2012.” Continuem observant que els escenaris possibles en aquest sentit són els que presenten majors probabilitats

No hay comentarios: