miércoles, 27 de agosto de 2014

Unes anàlisis d’algunes matèries primeres en base als seus preus de futur i degut a les darreres evolucions i comentaris en premsa: 
SILVER
Cotització: 19.398
Resum històric: màxims en abril del 2011 en 49.780 des de llavors correccions, òbviament amb mesos de repunt importants, fins a trobar un sòl que s’està mostrant ferm entorn els 18.620-18.690. Significatiu que a partir de l’agost de 2013 ha entrat molt més diner en aquest valor, tot i què des de llavors s’ha mogut entre els 25.098 i 18.620 mencionats.
Actualment els indicadors diaris anticipant probabilitats d’alces en el curt, sobre tot el MACD, més incertesa en estocàstics i RSI però ambdós estan en “sobrevenda”, per tant les probabilitats de baixades de preu no  es plantegen de molta duració. Els indicadors setmanals són baixistes, però no per molt temps, ja que si bé tant estocàstics com RSI apunten a baixades es troben en zones, també, de “sobrevenda” per tant confirmen l’opinió dels de curt. I en mensual l’escenari més probable són alces: estocàstics van amunt, RSI no ajuda però el MACD es troba en posició “clàssica”.
És un valor que es troba en un moviment lateral des de fa temps i que presenta poques probabilitats de baixades (li queda poc recorregut per la banda baixa) i els indicadors a llarg són força positius: és una opció pel llarg amb stop al mencionat sòl, es recomana a 18.739.
Petroli Brent
Cotització: 102.31
Resum històric: màxims al juliol del 2008 amb un preu de 148.36, a partir d’aquí una baixada espectacular fins el desembre del mateix any on fa sòl i comença a recuperar però només fins els 126.88 a l’abril del 2011. Des de llavors el rang ha estat lateral movent-se entre 125.5 i 95.30 (excepte algun moment molt concret).
Els indicadors diaris són ambigus ja que si be el MACD apunta a pujades els estocàstics anticipen baixades (RSI molt neutral). Els setmanals són força negatius tot i que els estocàstics estan en “sobrevenda”, i els mensuals donen altes probabilitats de baixades. L’escenari, per preu i per indicadors, no sembla favorable a les pujades. Les majors probabilitats són de baixades sobre tot si es trenca el sòl dels 101.54 que podria propiciar una caiguda considerable. Tot i així, a l’escenari lateral li segueixen molt de prop les probabilitats baixistes.
Alumini
Cotització: 2068
Resum històric: màxim al maig del 2006 amb un preu de 3341 de manera inusual i repetint-se en els 3323 del juliol del 2008, la continuació és molt semblant a la del petroli, aturant la caiguda al febrer del 2009 i recuperant-se fins el maig del 2011 amb un preu màxim de 2786. La continuació ha estat menys lateral que el petroli, caient fins uns 1619 al febrer d’aquest any i remuntant els darrers mesos.
Els indicadors diaris no són excessivament positius, el MACD si be es troba en situació d’anticipar alces no acabar de ser clar degut a la pendent de la senyal, els estocàstics estan en “sobrecompra” i el RSI és el més alcista però no exageradament. Els setmanals són més alcistes i els mensuals ho són molt. Tot i les incerteses en el curt l’escenari més probable són les continuïtats alcistes.

Nota: els preus històrics estan analitzats des del 2005

No hay comentarios: