domingo, 5 de octubre de 2014

EUR/YEN
Juliol: va començar el mes per sobre els 137.819. Un cop trencats la tendència a llarg és a la baixa, tot i que dèiem a finals de mes que “a molt curt pot intentar recuperar aquests valors.”
Agost: escenari de lateralitat entre els 136.352-137.819.
Setembre: va continuar la lateralitat fins el dia onze on tancà clarament per sobre el canal de l’agost (138.289) des d’on es revaloritzar fins els màxims (intradia a 141.209) i posteriorment va caure tancant el setembre a 138.422. En aquest ampli canal lateral s’hi mou des del maig.
05/10 (137.346): fortes caigudes des de començaments de mes però dins l’ampli canal lateral. Per indicadors diaris els estocàstics els tenim en “sobrevenda” però baixistes, el RSI es va aproximant a la mateixa zona però encara no hi és i el MACD està en situació baixista, tot i apuntar possibles repunts. A més llarg, setmanal, les majors probabilitats estan de la banda de les baixades, sobre tot per estocàstics i RSI mentre que el MACD està menys definit. I a molt més llarg l’escenari no està clar, ja que si be RSI és moderadament negatiu, els estocàstics són positius i el MACD està més negatiu que positiu. Per preu, en el curt les probabilitats apunten a pujades, els indicadors són neutrals, de produir-se podrien fer girar els setmanals, al menys a la neutralitat i mantenir expectatives alcistes, però l’escenari no es decanta cap a cap banda de manera clara.
BOVESPA
Juliol: a mitjans de mes (56350) les probabilitats alcistes superaven les baixistes.
Agost: el dia quinze (57725) trenca la directiu baixista anticipant alces que es materialitzen fins arribar als 63005 del dia u de setembre.
Setembre: a principis de mes tocà els màxims (62680 a tancament). Després encadenà una sèrie de retrocessos fins els mínims de principis d’octubre. El dia set ja s’advertia de la debilitat dels indicadors diaris. 
05/10 (54480): actualment, el preu, es troba en un moviment lateral. Els indicadors a curt, diaris, són alcistes, tant estocàstics, com RSI i MACD anticipen alces. A setmanal, encara hi ha auguris baixistes ja que els estocàstics apunten avall, frenant això sí, el RSI enfila, també, les baixades i el MACD està en situació clara de retrocessos. A mensual, la situació és diferent ja que si be els estocàstics són molt baixistes, RSI està neutral i el MACD és alcista. En aquest escenari al preu li costarà molt (poques probabilitats) de tornar ràpidament als màxims, i els 51287 per baix han de ser un sòl ferm, i per dalt el més probable serien moviments de recuperació dels preus dels 55700. Si això darrer es produís durant les properes setmanes l’escenari podria recuperar vitalitat a l’alça.

No hay comentarios: