sábado, 4 de octubre de 2014

Or
Maig: bones perspectives, sobre tot al formar-se el sòl dels 1240; i en un segon moment al trencar amb força els 1297.
Juliol: lateralitat entre 1293-1343.
Agost: lateralitat entre 1273-1315. Per preu no va poder trencar els 1315. A mig mes, en mensual, continua la senyal clara d’entrada. A finals molta indefinició.
Setembre: importants caigudes, els dia dos (1264) ja es preveien la continuïtat de les fortes caigudes, que al trencar els sòls el dia onze es reafirmaren i s’estava a l’espera de formació de sòl, que semblava formar-se entre els dies divuit (1226), vint-i-cinc (1222) i vint-i-vuit (1217) tot i que “per preu queda recorregut fins el 1180-1190”.
04/10 (1190): el preu rebotà exactament fins els valors indicats, la formació del sòl no s’acabà concretant tot i les altes probabilitats via indicadors: el preu s’imposà. Per indicadors a curt, diaris, tant estocàstics com RSI són baixistes i només el MACD és una mica més ambigu. La posició del MACD diari fa disminuir les probabilitats baixistes degut a la posició barra-senyal i al nombre de dies que la primera està en negatiu, tot i així als altres dos indicadors seguits encara els hi resta recorregut baixista. Pel que fa als setmanals, el més baixista és el RSI (encara té força) entrant en “sobrevenda”, els estocàstics intenten girar a l’alça i el MACD és baixista però moderadament. I en els mensuals estem en una situació semblant als diaris però amb RSI i estocàstics més allunyats de la zona de “sobrevenda” i per tant amb més recorregut a la baixa. Per preu podríem dir que estem en un canal lateral des del maig del 2013, confirmat amb els mínims del juny. Aquest canal pren molt valor per al durada i per tant qualsevol pèrdua seria extremadament perillosa. Ara sí que definitivament, per preu, hauria de formar un sòl que posés els indicadors alcistes, de moment però és molt prematur afirmar-ho per les equitatives probabilitats alcistes-baixistes. 
Nikkei 
Maig: perspectives alcistes des dels 14545.
Juliol: esperàvem la superació dels 15400 per veure una escalada amunt cosa que va succeir a finals de mes encadenant quatre dies de fortes pujades. Lateralitat entre 15100-15400 (aprox.)
Agost: el dia vint (15434) dèiem: “l’índex presenta símptomes de fortalesa... Si partim del llarg la situació és positiva.” I el dia trenta (15414): “el preu està dibuixant unes ones de bon aspecte alcista.”
Setembre: inicia una tendència alcista clara des de principis de mes, alces importants els dies divuit (16114) dirigint-se als màxims dels 16325 de finals de desembre, tocant en l’intradia els 16335 els dies vit-i-sis i vint-i-nou. El dia trenta augmentaven les probabilitats de correccions via indicadors. 
04/10 (15875): important recuperació la del dia tres. El dia dos arribà a tocar els 13354 (aprox. 61.8 de fibionacci). Els indicadors diaris han aturat les caigudes i pronostiquen pujades, sobre tot estocàstics i RSI. Els setmanals són majoritàriament baixistes, mentre que els mensuals es troben en una situació potencial de baixades, degut a la senyal-barra MACD, als estocàstics girant des de “sobrecompra” i al RSI encarat avall, però la pendent de la senyal pot no concretar la disminució de la barra i tant estocàstics com RSI podrien aguantar, així que a llarg és incert. Ara per ara, les majors probabilitats se les endurien els moviments laterals. Hem de mirar si aquests es mantenen en el canal de 16280-15400, si es així mica a mica els indicadors definiran cap alcista o baixista.

No hay comentarios: