jueves, 2 de octubre de 2014

S&P500
Maig i juny: “... de moment l’escenari més probable són les pujades... una correcció important que es situaria entre finals de juliol i agost...”
Juliol: xocant moltes vegades amb la zona de 1982.
Agost: caiguda a principis de mes. El dia vint-i-u (1989) trenca resistències tornant al canal alcista. Les pujades són des d’abril (preu 1825), en curt, i en llarg des del març del 2009 (preu a 786!!). A finals de mes s’observa un l’horitzó d’esdeveniments amb dificultats tècniques de superació a mitjans d’octubre.
Setembre: el preu oscil·la fins el dia dinou jugant amb els màxims. El dia vuit s’afirmava: “Ara mateix la major probabilitat se les enduen les correccions si aquestes fossin fortes anticiparien les dificultats tècniques de superació de mitjans d’octubre.” Comentari que s’anà concretant a partir del dia dinou: “... tots tres indicadors avançant cap a l’escenari de baixades pronosticat per finals de mes o octubre... i es confirmà els dies vint-i-dos i vint-i-tres de setembre l’anticipació de les correccions.
02/10 (1930): forta caiguda fins a tocar els 38.2 de fibionacci (1918) més que mencionats. L’esperada correcció anticipada s’ha donat amb quatre dies de fortes caigudes des dels 1977 fins els valors d’avui. Recordem que la següent línia de tendència alcista, la de més llarg termini, passa pels 1767, molt lluny. Després de les caigudes, tots els indicadors han quedat tocats, però els que més són els de més llarg termini, per tant de produir-se algun rebot, que per preu és probable no faria canviar el pronòstic a llarg que és pessimista.
IBEX35
Juliol: lateralitat entre 11045 i 10374. Els dos cops que va trencar els 23.6 va haver-hi caigudes importants, que també es produïren al trencar els 38.2.
Agost: les correccions de de principis de mes, fins el dia vuit portaren un mínim de 9943 recuperant-se, a continuació, fins els 10877 del dia vint-i-set. El pronòstic a llarg eren baixades: “l’índex aniria a la baixa durant tres mesos”, dia sis. El vint-i-u es recomana entrada a curt amb stop en els 50.0 (10423).
Setembre: toca el sostre dels 11186 els dies cinc, vuit i dinou. El mateix dia vuit comentàvem: “... entrada en la lateralitat per preu i l’aturada de les alces iniciades el dia vuit d’agost.” Aquesta tendència, lateral, va continuar però perdent diferents sòls. El dia nou ja dèiem: “L’escenari a curt és lateral i a més llarg hem de seguir els indicadors per poder anticipar el moment de correcció més forta”. I cap a finals de mes, dia vint-i-nou: Els moviments dins del canal lateral són els més probables però aquest és molt ampli ja que fins els 10300 i més tard els 9977 no hi ha sòls consistents.”
02/10 (10436): rellegint els pronòstics podem dir que la correcció d’avui és deguda a la intervenció d’en Draghi? Si és així, forces diners (no tots) ja en veien el desenllàç amb força anticipació, i el petit inversor només el podia intuir via els indicadors. Sinó és així, la hipòtesis de que els mercats estan influenciats per les notícies és falsa, malgrat les aparences, que com diu el refranyer sempre enganyen.
I ara? Per preu tocaria repunts, per indicadors en aquests moments tots extremadament negatius, però hem de recordar que estem en un canal lateral fins els 10328, importantíssim perquè a més hi passa una línia de tendència alcista iniciada el juny del 2013

No hay comentarios: