viernes, 5 de diciembre de 2014

Bankia. Aguantarà el sòl?
05/12 (1.329). El titular del dia vint-i-sis era: Recollides? I anunciàvem: “En general, les probabilitats d’encarar un canal alcista en el curt són minses, guanyen les recollides amb probabilitats de retrocedir fins els 1.324 en el mig termini”. El pronòstic a molt curt era baixista i a curt era lateral.
Ahir va haver un efecte provocat pels mitjans per moure en la direcció desitjada, no per les notícies (qui desconeixia o creia, hores d’ara, que els comptes de la sortida eren “reals”?).
Avui a intentat recuperar des dels 1.273 mínim intradia d’ahir fins els 1.329, tancament del futur avui. Cal recordar el comentari del dia vint (preu a 1.323): “L’escenari més probable és la recerca del sòl dels 1.277”. Per preu la tendència a llarg és lateral-baixista i la fermesa del sòl dels 1.277 és la balança que pot decantar en vers una o altra. Per indicadors a molt curt la tendència és baixista però no per molta diferència i a curt ho és amb més fiabilitat. A molt més llarg hi ha força indefinició. L’escenari, en aquests moments més probable és repetir les proves de fermesa del sòl.
Pronòstic a molt curt: lateral-baixista. Pronòstic a curt: baixista.
CAC40. Dilluns important.
05/12 (futur a 4406). Lleugera tendència alcista des de mitjans d’octubre. Lleugera perquè les pujades han estat graduals però no per la quantia que presenta unes revaloracions importants. El dia setze d’octubre, coincidint amb les baixades de l’S&P500 (recordem aquelles dificultats tècniques anticipades pel MACD mensual) va fer uns mínims intradia de 3785, per tant ha efectuat una pujada del 16% des d’aquells preus i del 13% des del tancament. Ara mateix es troba en un canal lateral molt ampli., amb màxim a 4492. Per preu la línia de tendència baixista que be dels màxims de juny fa preveure recollides. Per indicadors, a molt curt predominen els pronòstics baixistes, a curt hi ha més indefinició; i a més llarg hi ha forces senyals alcistes. L’escenari per preu i indicadors a molt curt és de recollides però la fortalesa en el volum, sobre tot al tocar mínims el dia quatre i els indicadors a llarg donen probabilitats d’anar a cercar el sostre amb facilitat. El dilluns pot ser un dia clau, si supera fàcilment els preus de tancament d’avui significarà la inclinació del mercat cap a la continuïtat de les pujades sinó la recerca del sòl a 3907 serà el camí més probable.
Pronòstic a molt curt: baixista. Pronòstic a curt: lateral.

No hay comentarios: