domingo, 14 de diciembre de 2014

VISIÓ GENERAL d’alguns dels principals índex borsaris.

Pronòstics a curt: dies. Pronòstics a llarg: setmanes.

S&P500. Iniciant tendència baixista a llarg?
14/12 (1995). -3,81%. Titulàvem: “a curt dificultats”. I tantes!!! El pronòstic a  curt era baixista: confirmat. A curt, els indicadors són, encara, baixistes. Els setmanals, són majoritàriament negatius i a més llarg, mensual, la tendència a la baixa pot estar, només, començant. Ni per preu donen girs.
Pronòstic a curt: baixista. Pronòstic a mig: baixista.
Eurostoxx50. Propera parada 3015?
14/12 (3041). -7,06%. El pronòstic era, també, baixista. Ja dèiem que els ordres de venda apareixien en arribar a la resistència dels 3286. Ara, per indicadors diaris, les pèrdues són el més probable. Per setmanals i mensuals la majoria són baixistes. A diferència de l’anterior hi ha algun indicador amb ganes de girar, cosa que pot anticipar algun repunt puntual, en els 3015 podria aturar-se.
Pronòstic a curt: lateral-baixista. Pronòstic a llarg: baixista.
Dax. El menys feble?
14/12 (9551). -5,30%. De la lateralitat passà a la baixa degut a les caigudes de l’altra banda. Els indicadors a curt molt baixistes, en els setmanals la posició de la senyal del MACD és positiva, la resta negatius. I a mensual, hi ha força indefinició predominant els baixistes.
Pronòstic a curt: lateral-baixista. Pronòstic a llarg: lateral.
IBEX35. Agosarat ser-hi.
14/12 (10121). -7,15%. No va aguantar la davallada de l’S&P500. El MACD setmanal era molt negatiu i fou determinant. Els indicadors a curt són pessimistes però hi ha signes de repunts, especialment en els estocàstics que semblen propers a girar-se. A setmanal i mensual la situació és molt més negativa. En els 1002-1005 hi ha el proper sòl que per estadística hauria de funcionar, però les probabilitats via indicadors no ho assenyalen així.
Pronòstic a curt: lateral-baixista. Pronòstic a llarg: baixista.
NIKKEI. Efecte post-electoral?
14/12 (17234). -4,55%. No han continuat les alces. A curt hi ha indefinició amb probabilitats de baixades portades pel MACD i RSI. A setmanal i mensual, tot i les baixades els possibles escenaris estan, probabilísticament,  molt repartits. No s’entreveu una clara reacció als resultats però la probabilitat es decanta més per les alces.
Pronòstic a curt: lateral-alcista. Pronòstic a llarg: lateral.

Balanç: baixades generalitzades. El que menys el l’S&P500 seguit del Nikkei. Les dificultats que es preveien fa dues setmanes s’han concretat en aquesta.
Pronòstic: en alguns índexs s’entreveuen recuperacions però la base de fons sembla tocada. S’espera setmana de lateralitat, sinó aguanten els sòls mencionats la situació empitjoraria molt.

No hay comentarios: