jueves, 15 de mayo de 2014

Caiguda important de l’IBEX (2,35%). Ja portàvem dies comentant que no es podia recomanar l’entrada fins supera els10660 amb marge. Avui a l’intradia l’índex ha arribat fins els 10658!!! i s’ha girat amb moltíssima força (molt volum). Dèiem: “qualsevol decisió és agosarada, la compra fins no superar la resistència sembla prematura per la possible pèrdua”. Els indicadors, amb aquesta caiguda, han canviat completament, ara tots els diaris comencen a assenyalar la tendència baixista com a més probable. A nivell setmanal, MACD i RSI anticipen la probabilitat baixista mentre que els estocàstics encara no han girat. Continuem pendents de la línia de tendència que pels propers dies passa per 10102-10111. Un trencament amb volum d’aquesta faria anar a buscar la següent que es troba sobre els 9295. Tot i així la tendència de fons a llarg termini (iniciada el juliol de 2012) encara és alcista.
Per les accions seguides ens han saltat tots els stops degut a l’escenari general, ja només en recomanàrem cinc i ens manteníem en: Grífols (-0,47%) i Inditex (-0,65%); i incorporarem ahir Bankia (-2,04%). No podem ser-hi amb les perspectives generals tot i què poden haver-hi repunts. 
Nikkei 
En els darrers comentaris ja comentàvem la lateralitat entre els 14732-13865 i la major probabilitat de la continuïtat baixista. La resistència dels 14000 havia funcionat però la proximitat començava a ésser perillosa, si la trencava amb força podia iniciar un veritable daltabaix. Avui ha caigut, amb força volum fins els 14025, hem d’estar-ne molt pendents ja que a llarg termini els indicadors ens anticipen les baixades però a curt l’escenari és menys definit. Si aguantés els 13865 podria formar un sòl consistent sinó la baixada pot ésser gran.
Per l’IBEX: 
Predisposició segons indicadors diaris: baixista. 
Predisposició segons els setmanals: lateral.

No hay comentarios: