domingo, 26 de octubre de 2014

ETF DB X-TRACKERS S&P500 2X INVERSE DAILY. ISIN LU0411078636 
L’objectiu de l’ETF, segons la informació publicada en l’emissió, és oferir el doble de rendibilitat diària inversa que l’índex S&P500 més un tipus d’interès.
Històric: si agafem el període basat en la directriu alcista del subjacent des del juny del 2012 amb mínims a 1262, l’ETF valia 12.72. L’índex va tenir un període continuat de pujades fins els màxims de finals de juliol i setembre, òbviament amb determinades correccions, com la més que mencionada de principis d’agost. En els màxims (entre els 1985-2014) el ETF va assolir mínims de 3.84. Les pujades del 57-60% de l’índex portaren a l’ETF caigudes de quasi el 70%. En el darrer mes des dels màxims del dia dinou el preu ha caigut un 6,7% i l’ETF, que va tocar els 3.86, ha repuntat un 14% fins la data d’avui.
26/10 (4.13): al trencar els 4.22 que eren el valora  vigilar es produí una important caiguda. Va fer un màxim el dia quinze de 4.61 que és la resistència més propera, el proper sòl està en 4.08. Des de la darrera anàlisis un 4,2% de pèrdua del futur de l’S&P500 ha suposat un 5,7% de pèrdua de l’ETF. La tendència, per preu, a mitjà termini és alcista. Per indicadors, cal recordar que no són tan fiables com els dels índexs, accions, matèries primeres, a diari, el RSI és negatiu, el MACD també és negatiu i els estocàstics també apunten baixades però en menys força. Per setmanals l’escenari és més positiu, sobre tot pel MACD. El futur en què es basa presenta més probabilitats de baixades que de pujades en el curt-mitjà termini en canvi aquest ETF no es comporta amb el biaix contrari, ja que a diari, per indicadors és baixista encara que per tendència no concorda. L’escenari és doncs força ambigu en els propers dies, en canvi a més termini les probabilitats de pujades de l’ETF i baixades de l’índex semblen concordar més.
Accions “afectades” pels resultats dels tests d’estrès
Esbrinem que en diu la anàlisi tècnic-probabilística del comportament de les accions d’algunes entitats bancàries afectades pels resultats
Bankia (1.457): per preu porta moviments laterals entre 1.545 i 1.277 des del març. Si ampliéssim una mica el canal tot l’any ha estat molt lateral. Porta sis dies de pujades continuades una possible explicació serien les informacions “privilegiades” dels resultats. En aquests moments, a molt curt, els indicadors horaris assenyalen baixades tot i l’oposició dels estocàstics, el MACD a una hora és clarament pessimista; els de quatre hores són més clarament baixistes ja que a més del MACD (pendent de la senyal atenuant-se) tenim estocàstics i RSI en “sobrecompra”. Pel que fa als diaris donen més pes a les baixades que a les pujades, si be RSI, sobre tot, i MACD, en menor mesura, són alcistes els estocàstics es troben en “sobrecompra” i a punt de girar. Per preu es troba en mig del canal lateral i no defineix però atenent a ones, és també baixista.
Demà obertura a l’alça, durant unes hores, per captar diners i vendes ràpides dels fons que mouen el mercat? Aquest és l’escenari que més probabilitats té segons el sistema.
Santander (7.051): en canal lateral entre 6.725 i 7.892 des del març. A molt curt, horaris, no defineixen, estocàstics i RSI són alcistes mentre que el MACD es troba amb la senyal per sobre la barra i qualsevol baixada el precipitaria a tallar el zero. A quatre hores són menys alcistes ja que RSI és neutral, estocàstics en “sobrecompra” però sense girar avall i MACD sense definir. I a diari l’escenari és molt positiu, ja que el MACD està amb la senyal per sota la barra i en valors negatius, estocàstics enfilant-se amunt i el RSI és el més neutral. Però per preu les probabilitats més grans són les baixades.
Aquí no està tan clar com l’anterior, a molt curt, hores, les probabilitats són pocs moviments, i en canvi a diari te encara recorregut a l’alça.

P.D: "I know not what tomorrow will bring... ". darrera frase de F.A. Nogueira Pessoa.

No hay comentarios: