domingo, 7 de diciembre de 2014

VISIÓ GENERAL d’alguns dels principals índex borsaris.
Pronòstics a curt: dies. Pronòstics a llarg: setmanes.

S&P500. A curt dificultats.
07/12 (2074). +0,39% aquesta setmana. La continuïtat de les caigudes de l’altre divendres només es produí fins dilluns, la resta de la setmana recuperà i superà els preus anteriors. La parada fou minsa i l’àpat durà poc. Un cop agafades forces es tornà a enlairar. Ara es troba en una forta resistència però per indicadors encara li pot quedar recorregut a l’alça en períodes a  més llarg.
Pronòstic a curt: baixista. Pronòstic a mig: lateral.
Eurostoxx50. Trencarà resistència?
07/12 (3272). 1.08% a l’alça. Dèiem que s’estava apropant a la part alta del canal lateral (3286) i els màxims d’ahir foren de 3280. Quan s’hi apropa entren forces ordres de venda. Per indicadors i per preu, el més probable, són retrocessos. Hi ha forces dificultats en superar la resistència mencionada. Probablement ha arribat a l’stop.
Pronòstic a curt: lateral-baixista. Pronòstic a llarg: lateral.
Dax. Fort.
07/12 (10085). Un sorprenent +1,40%. Més que per la quantia per la força de superació de la resistència. Per preu alcista, per indicadors a curt degut a la feblesa del MACD contraposat als estocàstics i RSI, augurem lateralitat. Però a llarg, es mostra fort.
Pronòstic a curt: lateral. Pronòstic a llarg: alcista.
IBEX35. Encara ferm a llarg.
07/12 (10900). +1,30% de revaloració. El pronòstic era alcista i l’ha confirmat. Per indicadors a curt hi ha incertesa ja que el MACD està indecís, igual que els estocàstics mentre que el RSI apunta a pujades: no defineix. A més llarg, setmanal, el MACD és molt negatiu amb estocàstics en “sobrecompra” però positius igual que el RSI. Tot i topar tres dies amb els 10900 hi ha recorregut a l’alça.
Pronòstic a curt: lateral. Pronòstic a llarg: alcista.
NIKKEI. En pujada lliure.
07/12 (18055). +3,38%. El millor de la setmana. S’ha imposat la tendència a llarg. Per indicadors, les alces poden continuar tant en el curt com en el més llarg.
Pronòstic a curt: alcista. Pronòstic a llarg: alcista.


Balanç: tots amunt. El millor el Nikkei, el posàvem segon darrera de l’IBEX, però ha estat de llarg el més rentable. Les dificultats dels altres tres no s’han confirmat i el Dax i l’Eurostoxx50 també han donat resultats positius; en menor mesura el S&P500.
Pronòstic: Per probabilitats l’estrella hauria de continuar sent el Nikkei. Els altres índexs estan més laterals i molt a prop de fortes resistències. Pendents del comportament de l’Eurostoxx (i del DAX) i com no de l’S&P500 en els valors de vertigen actuals.

No hay comentarios: