martes, 3 de febrero de 2015

Nikkei. Manteniment.
03/02 (17505). “Per preu les majors probabilitats es troben en el manteniment dels preus actuals” i per indicadors la situació era baixista. Avui vela martell en els 17244, preu que pot esdevenir important com a sòl i esgraó per a continuar les pujades, que des del maig del 2014 (primera situació positiva) han estat del 18,6%. Els indicadors a molt curt són positius però en els horaris hi ha feblesa però per preu, tal com diem, la situació és positiva. Per tant l’escenari més probable continua lateral.
Pronòstic a molt curt: alcista. Pronòstic a curt: lateral.
Petroli (Brent).
03/02 (56.22). Portem comentant, en contra de l’opinió de molts experts, que el preu del petroli, per tècnic, començava a presentar altes probabilitats de formar un sòl i parar la tendència baixista. El ganivet ja no cau en punxa, podem començar a intentar agafar-lo sense tant risc de tallar-nos. Des del dia tretze de gener (tancament a 48.05) l’aspecte tècnic ha canviat considerablement. Els pronòstics ens donaven, per indicadors parada sobre els 49.92 (propers) per  iniciar una lateralitat de molt curta durada abans d’encarar una forta pujada, ara per ara de pronòstic més que agosarat. (entrada del dia 8). Tots els indicadors en tots els rangs donen alces, però per preu i estadísticament tocarien correccions puntuals.
En aquesta situació les eines matemàtiques i el sentit comú afirmen que no es pot reproduir (ja que no sol passar quasi mai) una recuperació sobtada de preu, però el fet que no passi mai no vol dir que no hi hagi una probabilitat que per sistemes és molt baixa. Però com sabem l’ésser humà pot (encara) tenir en compte variables addicionals i des d’aquesta perspectiva les probabilitats de recuperacions anormalment sobtades en el temps poden donar-se amb major facilitat de la prevista.
Pronòstic a curt: lateral-alcista. Pronòstic a mig: alcista.

1 comentario:

Jordi dijo...

Hola Antoni,

he anat a parar al teu blog des de Rankia.
M'agradaria preguntar-te quin ETF recomanaries per invertir en petroli.
Moltes gràcies.

Salutacions des de Àustria.
Jordi